torsdag 23 december 2010

Vad händer egentligen den 8 februari?

Kan man ju verkligen undra dagen innan julafton...  Nja, skämt åsido. Jag har fått den frågan rätt mycket den senaste veckan. Vad ska du göra Fredrik? Ska du spela dina fem låtar och sen, vadå? Fem låtar, det tar med lite snack inte ens en halvtimme? Ska du stå där själv med en gitarr, helt själv i ett stort Konserthus? Hur har du tänkt, hur? Många bra och relevanta frågor som nu kräver svar. Eller hur?

Jag har skrivit åtta låtar. Men det har inte funnits tid att gå ner i källaren och spela in. Jag har på kvällarna och när sonen sovit på dagarna prioriterat att försöka boka Konserthuset och att sen försöka berätta om alltihop. Med andra ord så utlovas åtta egna låtar om barnen och om min pappaledighet. Men det kan bli så att ni helt enkelt får höra de i stora salen första gången.

Sen frågan om jag ska stå där ensam med gitarren. Nej, det ska jag inte. Min fru kommer stå där också och ha hand om alla goa backing vocals. Men det är fortfarande lite lite. Jepp. Jag håller på att fråga ett antal olika mer etablerade musiker om de vill hjälpa mig. Inget klart än men tanken är att ni får höra de åtta låtarna med ett helt band. Hur stort det är det vågar jag inte lova dock.

Men sen då? Åtta låtar, det är max 45 minuter. Max. Oavsett om det finns ett helt band eller inte. Också bra och relevant fråga. Svaret på den är att jag skulle vilja ha en gästartist också. Någon som är etablerad. God jul igen.

4 kommentarer:

 1. Det blir nog riktigt bra oavsett vad du plockar fram ur ärmen =)

  Kommer du filma det hela för oss som tyvärr inte kommer kunna vara där?

  SvaraRadera
 2. Hej Christer! Jag hoppas kunna filma och lägga ut det som en livesändning på nätet också. Lite arbete återstår dock. Men jag lovar berätta mer snart. God Jul.

  SvaraRadera
 3. Vi vet ju alla vad som skulle vara så mycket bättre?

  SvaraRadera
 4. Haha Johan, ja det kanske är så. Men där snackar vi utmaning! :)

  SvaraRadera