torsdag 30 september 2010

Sham-a-ling-dong-ding

När familj, vänner och bekanta lyssnat på det jag försöker skriva upplever jag det som att man i första hand kommenterar melodi och hur det låter. Text och vad låten handlar om kommer senare. Men när jag försöker skriva en låt så är det just det som jag får jobba hårdast med. Hur mycket lyssnar vi egentligen på texten och budskapet i låten? Den här visade brorsan mig precis. Ett underbart exempel på att texten betyder något. Vad tycker ni?

2 kommentarer:

  1. Å absolut betyder texten något. Det är väl det som är så jäkla svårt. Jag menar det är ju en vansinnig skillnad på te ex Ledins meningslösa rim och Jakob Hellmans poesi. Jag menar att Ledin kan konsten att skriva catchiga låtar, men hans ord berör ju aldrig. Artister som Jakob Hellman, Håkan Hellström, Bo Kaspers med flera når längre in. Så tycker jag i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig om att vissa når längre och att Ledin aldrig når nånstans. Texten betyder absolut något, håller med dig om det också. Men när jag får brottas hårdast med texten trodde jag kanske i min enfald att det är det man skulle reflektera över först, eller åtminstone mer. Men det handlar nog om att jag har ett litet inifrån och ut perspektiv just nu. Gott att ha det någon gång också. :)

    SvaraRadera