fredag 8 oktober 2010

Halvlek

Nja, det stämmer inte riktigt att det har gått halva tiden men då det förutom mitt musikintresse finns ett visst sportintresse blir det ändå ett bra ord för att summera lite. Det har gått 51 dagar sen Dag 1 så idag blir det alltså ett summerande inlägg om komponerandet hittills. Glöm inte vad jag lovat. Fem låtar om pappaledigheten, innan 10 januari. Och något om TV, men det tar vi sen. Snart. Hm.

Baby Blue
Den här handlar om vår 4 åriga dotter och att det på något konstigt sätt har blivit så att jag ägnar dagarna åt att springa runt och hämta grejer åt henne. Förstår inte hur det lyckats bli så? Är nöjd med textraden om att hon får hjälpa mig när jag blir gammal, som tack för nu. Enkelt komp med tre ackord. Jag gillar den här väldigt mycket men är lite orolig för att det "händer" för lite i den. Har nog spelat den 500 gånger vilket gör att jag har svårt att avgöra om den behöver något mer. Vill gärna ha feedback från er som inte hört den innan, som lyssnar första gången. Ärlighet varar längst!Elliot
Om vår nye lille lillebrorsa. Är glad över att jag lyckades med en text där hans namn finns med och jag gillar hooken med o'boy. Från början sjöng jag "Elliot Elliot oh no, Elliot Elliot oh yeah". Men det blev ju bara konstigt. Vadå, oh nej, oh ja??!! Frun gick förbi och sa "kan du inte sjunga o'boy istället?" Då föll allt på plats. I en tidigare version av texten för bridgen sjöng jag "Who will you be, will you be like me?". Men det blev för konstlat, för smart och fyndigt på något sätt. För övertydligt.

Det bästa med den här låten tycker jag är solodelen som startar vid 2.22. Ett gott solo att spela. När frun lyssnade sa hon att låten kändes som en solig sommardag. Kan säga att jag blev rätt glad för det. Sen är hon relativt partisk men jag förtränger det. Min fundering är om låten skulle bli bättre om det fanns ett piano med. Kanske. Vore kul att testa lite andra arrangemang i alla fall.My Song
Den här är rolig. Den kom till när jag försökte skriva en annan låt. Tror jag gjorde klart den här på 45 minuter. Ett utmärkt exempel på att när känslan är stark och tydlig så kan det gå undan. Samtidigt kan jag inte riktigt känna att den är klar än. Den är som en rolig första idé, som om den saknar en prick över i:et. Men den har ett bra sväng och handlar verkligen om vad jag bestämt mig för. Sen är det kul att Elton John skrev Your song och jag My Song. Elton och jag liksom.42 shoes
Idén kom från den här bilden. 42 par skor är rätt mycket att ha i hallen, eller hur? Tror det var en lördagsförmiddag när hela familjen skulle iväg och handla. Skor, skor, skor i hela hallen, inga var mina och jag hade gitarren på mig. Pang sa det så sjöng jag "42, 42, 42, 42 shoes". Jag gillar fraseringen och takten i refrängen. Favoritraden är "So in our hall we've got 42 pairs, but when you're going out you ain't got nothing to wear." Även sticket tycker jag om när jag ställer frågan till er som lyssnar om hur många skor ni har hemma. Inspelningen kan bli bättre dock.Coffee break
Den här refrängen kom fort också. Ni vet hur det är, vissa dagar är det så fullt upp med allt att man inte ens hinner dricka en kopp kaffe. En hemsk känsla. Jag älskar verkligen kaffe och dricker enorma mängder på jobbet. Nu under pappaledigheten lyser kopparna med sin frånvaro. Och den känslan resulterade i en refräng. Håller nu på och sliter mitt hår med en vettig vers. Har försökt massa olika men när jag är så nöjd med refrängen så är jag enormt självkritisk till alla försök till verser. Svårt läge. Behöver kaffe. Hjälp.Och två små komp
Och så hade vi två små komp som det inte har blivit något av än. Ska ta tag i dessa omedelbums.23 kommentarer:

 1. Christer Obert8 oktober 2010 14:10

  Gillar det verkligen, grymt roligt att följa och jag tycker kvaliten är riktigt hög (även om jag kanske inte är rätt person att bedöma musik.. =)

  Kör på i nästa halvlek också, jag är klart imponerad av första delen iallafall.

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen =)

  SvaraRadera
 3. Stort grattis på din dag!!

  SvaraRadera
 4. Grattis på födelsedagen! Kikade in en gång innan du kommit igång, och det har ju onekligen hänt en del! Gillar låtarna :)

  SvaraRadera
 5. Hörde att du fyller år! Grattis!

  SvaraRadera
 6. Hörde av abbepappan att du fyller år idag! Grattis!

  SvaraRadera
 7. Liksom flera andra hörde jag fågeln som viskade att du fyller år idag: Grattis!

  Vill även passa på att gratulera till halvlek som jag följt lite sporadiskt men som gjort mig glatt överraskad varje gång. Tycker du skriver, sjunger och spelar grymt bra. Keep on going! :-)

  SvaraRadera
 8. Abbepappan skvallrade att du fyller år idag.
  Stort grattis på födelsedagen önskar Abbepappans storasyster!!!

  SvaraRadera
 9. Grymma låtar :) Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 10. Ha den äran på födelsedagen!

  SvaraRadera
 11. Grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 12. Hej alla! Stort tack för alla fina gratulationer. Kul att ni kom hit. Abbespappa är rolig.

  SvaraRadera
 13. Grattis på födelsedagen!! Dina låtar är Grymma!

  SvaraRadera
 14. Stort GraTTiS, både på födelsedagen och till att du gjort fantastiska låtar. Är övertygad om att vi kommer få se dig på tv framöver. Lycka till.

  SvaraRadera
 15. Grymt bra jobbat!!!!

  Tassar in lite ibland och kollar läget liksom... ;) Känns som att det fattas något litet i Baby blue, men vad?! Funderar lite till på detta. GRATTIS förresten =)

  SvaraRadera
 16. Tänkte bara säga grattis på födelsedagen!

  SvaraRadera
 17. Baby blue gickrakt in vid första lyssningen. Resten av gångerna lyssnade jag för att avgöra om den verkligen var så bra och svaret blev: JA. Den är fantastisk. I min värld är den perfekt som den är!

  SvaraRadera
 18. Ryktet går att du fyller år! Grattis! :)

  SvaraRadera
 19. Har bara lyssnat på första låten, än, och tycker den e underbar! och grattis förresten ;)

  SvaraRadera
 20. Hej.
  Jag tycker överlag att det är riktigt svängigt men lyssnade speciellt på baby blue för att du bad om det. Jag kan hålla med om att det kan behövas ngt mer som bryter av, ett stick som förslagsvis kan handla om hur hon kan tänka detsamma om sitt barn när det blir dags och hur hon då kanske med glädje gör ett extra handtag åt sin gamle far:).. eller nåt. Men någon liten förändring skulle optimera låten.
  Lycka till oc bra jobbat!!

  SvaraRadera
 21. Tack igen för att ni gillar musiken och för fina gratulationer. Bra feedback också! Jag kämpar vidare.

  SvaraRadera
 22. Jag äääääääääääälskar Baby Blue och känner igen den ljuva domderande snart 4-åringen. :) Good job, heja, heja!

  SvaraRadera